15 Mart 2013 Cuma

Tarif No:46 Zeytinyağlı Biber Dolma

Yarın akşama misafirler var. Zeytinyağlı sınıfının en sevdiklerimden olan biber dolmayı yapayım dedim. Kimseler yemez bizde o yüzde ancak böyle bir misafir durumu olacak da yapılacak. Yaptık bakalım. Kokusu çok güzeldi. Tadım yarın akşama artık.



Malzemeler

14-15 dolmalık biber
1 kase pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağ (çay bardağı büyük olacak)
1 paket dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Az maydanoz
Az dereotu
4-5 kesme şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 domates


Yapılışı
Soğanı zeytinyağında öldürüyoruz. Fıtık ve kuş üzümünü, kesme şekeri ilave edip bir miktar çeviriyoruz. Pirinci yıkayıp soğanlı karışımın üzerine ekliyoruz, çeviriyoruz. 1 kase pirince 1 kase su ilave edip içimizi pişiriyoruz. Pirinçler yarı pişmiş olacak. Suyunu çektikten sonra baharatlarımızı, dereotu ve maydanozu ilave edip ılınması için bir kenara alıyoruz. Bu arada biberlerimizin içini ayıklıyoruz.  Ilınan harc ilbiberlerimizi dolduruyoruz. Kapaklarının altına bir parça domates koyup kapaklarını kapatıyoruz. Tencereye diziyoruz. Tamamlandıktan sonra tenceremize 1 bardak kadar su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Biberler piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Zeytinyağlı yemekleri mutlaka birgün önceden yapmaya özen gösteriyoruz. :)
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder