24 Mart 2012 Cumartesi

Tarif No:6 Muffin

Ne kadar uzun zaman olmuş blog ile uğraşmayalı. Bu hafta Mart ayının onurunu kurtaracağız, demedi demeyin. Tarifler arka arkaya gelecek.
Bugün, her zaman yapmayı istediğim ama bir türlü düzgün bir tarif bulamadığım muffini deniyoruz. Ankara'lı olup boğazına düşkün olanlar bilirler Bestekar Sokaktaki Coffee Break'i. Harika cheesecakeleri ve blueberryli muffinleri vardı. Sahibi Kutay Davudoğlu şimdilerde Bestekar Sokakta değil ama Bilkent Üniversitesi ve Siyasal Bilgilerde aynı işletmeyi sürdürüyor. Yolu düşenlere tavsiye edilir. Bugün uyguladığım tarif Kutay'dan, Coffee Break'in Muffin tarifi. Paylaştıkları için sonsuz teşekkürler. Yakında o muhteşem cheesecakelerini de deneyeceğiz. Takibe devam edin. :) En sadesinden yaptım bugün. Ama içine istenilen her çeşit malzeme konulabilir. Tarife geçelim.



Malzemeler:
2 cup un
1 cup şeker
1/2 cup erimiş tereyağ
5 gr. (1/2 paket) kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 cup süt
3 yumurta



Hazırlanışı:

Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Sütü ve yağı ekliyoruz. Sonra sırasıyla unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Karışımı yağladığınız veya kağıt kek kalıbı koyduğunuz metal muffin kabına paylaştırıyoruz. Benim kabım 6'lıydı. O yüzden yarım ölçü yaptım. Yarım ölçüden 6 muffin elde ediyoruz. Fırını önceden yüksek ısıda ısıtıp sonra dereceyi 180'e indiriyoruz ve 30 dakika kadar pişiriyoruz. Sonuç kabarık, içi pofuduk enfes muffinler. Haydi çayı demleyin, mutfağa girin. Yarın çikolatalı cheesecake yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder