Malzemeler:
1 küçük fener balığı
½ kg karides
300 gr temizlenmiş kalamar
250 gr iç midye
5-6 jumbo karides
6-7 diş sarımsak
½ kg kesilmiş domates(hazır da kullanılabilinir)
2 bardak pirinç
4-4,5 bardak su
1-2 kırmızı biber(jülyen doğranmış)
2 tatlı kaşığı safran
Tuz
Hazırlık:
-
Fileto yapılmıs fener balığını kuşbaşı doğrayın
,etleri, kafasını ve kemikleri ölçülü
pilav suyunda safranı ilave ederek kaynatın.
-
Pirinçi sıcak su
ile ıslatın
-
Midyeleri temizleyip 1-2 dakika (su kaynadıktan sonra)
haşlayın. (Not: 1-2 dakikayı geçerse kayış gibi oluyor)
-
Karidesleri ayıklayın,yıkayın ve mutlaka kurumalarını
sağlayın.
-
Kalamarı yıkayın, kurulayın.
-
Sarımsakları ezin.
-
Haşlanmış fener balıklarını ayırın suyu süzgeçten
geçirin
Yapım:
Evinizdeki en büyük ve altı kalın tepsiyi kullanın. İçine
sıvı yağ koyun ve karidesleri 5 dakika kızartın, yağdan alın. Aynı yağda fener
balıklarını 2 dakika kavurun, çıkartın. Yine aynı yağa kalamarları atın 5
dakika çevirin çıkartın. Sarımsakları atın, kırmızı biberlerle ve domatesle
çevirin. Ölçülü suyu koyup tuz ekleyin.
Su kaynayınca yıkanmış pirinci koyun, midyeleri kalamarı ve küçük karidesleri
koyup bir karıştırın. Üzerine jumbo karidesleri dizin. Tepsinizin ağzını
kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra 20-25
dakika demlensin.
Not: Yağ azalırsa arada ekleyebilirsiniz.
Blogunuz gerçekten çok güzel hatta okadar tarif arasından sizin ölçülerinize göre paella yapmaya karar verdim. Keşke yapım ve hazırlık aşamasını daha detaylı açıklasaydınız. Zira çok kısa kısa olduğu için youtube da yapımına bakıyım diyorum :) teşekkürler
YanıtlaSilYanlış bilgiler vermişsiniz, Paella'nın etlisi asla olmaz, ne cins piriç kullanılması gerektiğini söylememişsiniz, 1-2 kaşık safran koyarsanız bu paella değil başka birşey olur...hangi tarafından tutayım :)
YanıtlaSil