16 Haziran 2012 Cumartesi

Tarif No:16 Maş Fasulyesi Salatası

Nedir bu Maş Fasulyesi? Bu aralar herkesin dilinde. Görüntüsü börülcenin yeşili ve ufağı. Bol lif ve protein kaynağı. Daha ziyade Akdeniz bölgesinde yetişiyor ve burada 'cin börülce' deniyormuş. Vegan, vegeteryan arkadaşlarım mutlaka deneyin. Yapımı gayet kolay, cok lezzetli bu salata özellikle yaz ayları için hem hafif, hem ferahlatıcı bir alternatif. Fasulyeyi nereden bulacağız derseniz buyuk marketlerde var. Yakında ufak marketlerde de göreceğimize eminim.
Yapımına gelince.



Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 su bardağı kadar yeşil soğan
1/2 su bardağı kadar taze nane
3-4 kaşık üzüm sirkesi (ben ballı erma sirkesi, yarım limon ve üzüm sirkesini karıştırdım)
1/2 su bardağı zeytinyağı
Üzerine süs için, haşlanmış yumurta, siyah zeytin, pancar, turşu ne isterseniz kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Fasulyeleri akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi gün kaynamış suda 15 dakika pişiriyoruz ve bir sefer ortaya çıkan siyahımsı yeşil suyu süzüyoruz. 2.defada 7-10 dakika arası pişiriyoruz. Dikkat edin birdenbire pişip patlayabiliyorlar. Pişen fasulyeleri süzüyoruz. Soğuk sudan geçiriyoruz ve kurumaya bırakıyoruz. Bu kısım önemli çünkü fasulyelerin kuru olması gerekiyor yoksa sosunu çekmiyor. Hızlandırmak için kağıt havlu ile kurulayabilirsiniz.
Kurulanmış fasulyeleri ince kıyılmış soğanlar ve nane ile karıştırıyoruz. Bir başka kapta sirke, limon, ballı sirke ve  zeytinyağı, tuzu karıştırıp üzerine döküyoruz. Buzdolabında bekletirseniz mesela 1 gun kadar cok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun hepinize.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder