15 Kasım 2012 Perşembe

Tarif No:17 Fırın Sütlaç



Komşu blog Kırmızı Mutfak yazarı arkadaşım Pınar ile bir öğle yemeği buluşması sayesinde blog tariflerime hız vermeye karar verdim. Hali hazırda elimde bulunan bir tarif ile başlıyoruz hız almaya. Ne demişler işleyen demir ışıldar. Mutfak ekibim tembel çıktı maalesef, iş başa düştü :)

Sütlü tatlı denince aklıma ilk önce fırın sütlaç geliyor. Pirinci ve şekeri yerinde oldu mu bayılırım. Rahmetli babam da çok severdi. Pirinci bol isterdi. Bugünkü tarif onun ruhuna gitsin. Gözünüz korkmasın oldukça basit yapımı. Lezzeti de bir o kadar güzel. İster üzerine dondurma ile, ister tarçın serperek yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker (daha az tatlı sevenlere miktarı azaltmayı öneririm)
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp bir bardak suda haşlyoruz. Suyunu çekmesi gerekiyor unutmayın. Süt ve şekeri ilave edip 10 dakika pişiriyoruz. Nişastayı yumurta sarıları ile birlikte biraz su yardımıyla eziyoruz. Bu karışıma kaynamakta olan sütten biraz biraz alarak alıştırma yapıyoruz ki yumurtalar pişmesin. Sütlaca karışımı katıyoruz ve ateşten alıyoruz. Ateşten aldıktan sonra vanilyasını ilave ediyoruz. Ateşe dayanıklı çömleklere bölüştürüp, içi biraz su dolu bir tepsiye diziyoruz ve sıcaklık üstten gelecek şekilde sütlaçları kızartıyoruz. Pişen sütlaçları fırından aldıktan sonra, üzerleri kurumasın diye başka bir tepsi ile örtüyoruz.Soğuyunca dolaba kaldırıyoruz. İşte bu kadar. Haydi mutfağa. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder