8 Ocak 2013 Salı

Tarif No:39 Mısır Ekmeği

Yeni yılın ilk tarifi Karadeniz yöresinden. Bugünlerde Hamsili Pilava gelecek olan arkadaşlarıma yanına yakışacağını düşündüğüm Mısır Ekmeğini yaptım. Gerçekten yapımı çok kolay ve bir o kadar da lezzetli. Normalde mısır ekmeği tarifini bilenler bunun aynı olmadığını göreceklerdir. Mısır ekmeği yörede mısır unu, tuz ve su ile yapılır. Ben o tip ekmeği biraz yavan ve kuru buluyorum. Benim paylaşacağım tarif daha yumuşak ve lezzetli oluyor.



Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı buğday unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
az tuz, az toz şeker ( 1/2 tatlı kaşığı kadar)
3 su bardağı ılık su

Yapılışı
Su dışındaki tüm malzemeleri karıştırıyoruz. En son suyunu azar azar ilave ediyoruz. Fazla gelebilir ununa göre değişiyor çünkü. Kekten daha sulu bir kıvam elde edeceksiniz ona göre ayarlıyoruz. Karışımı hazırladıktan sonra dilediğiniz bir pişirme kabına döküyoruz. İsterseniz ufak muffin kalıbına da dökebilir ve tek porsiyonluk ekmekler elde edebilirsiniz. 180 derece fırına veriyoruz. Hafif pişmeye başladığında tepsi içinde dilimler halinde kesip tekrar fırına veriyoruz ki içi de pişsin.


 Üzeri altın sarısı bir renk alana kadar ekmeğimizi pişirmeye devam ediyoruz. Sabırlı olun geç pişiyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder