14 Şubat 2014 Cuma

Tarif No:50 İnce Hamur Pizza

Haftasonlarının gün kurtaranıdır Pizza bizim evde. Bu tarifle artık dışarıdan söylemeye son verdim. Tariflerine sonsuz güvendiğim Pınar'ın Kırmızı Mutfağından çıkma bu tarif. Eğer ince hamur pizza seviyorsanız mutlaka deneyin. Pişman olmayacaksınız. Dışarıdaki pizzalardan çok daha lezzetli olduğunu da söylemem lazım.

Pizza Hamuru:
Malzemeler:

250 gr. un (1 fırın tepsisi kadar oluyor, kalabalıksanız 2 ölçü yapın)
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağ
200 ml. kadar ılık su

Un, maya, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıyoruz. Üzerine suyumuzu azar azar acele etmeden ekleyerek hamuru toparlıyoruz. Hamurumuz ele yapışmayacak ama sert bir hamur da olmayacak. Suyu birdenbire boca etmeyin genelde 200 ml. bu ölçüye fazla bile geliyor. Olur da fazla gelirse biraz un takviyesi ile hamuru kendine getirebilirsiniz. Hamurumuzu hazırladıktan sonra dibini hafif yağladığımız bir kaba alıp üzerini kapatıp en az 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sırada pizzanın sosunu hazırlayabilirsiniz.

Pizza Sosu:

Bu sosu bal gibi de makarnalara da kullanabilirsiniz. Miktarını biraz fazlaca yaparsanız buzdolabında saklayabilir bir sonraki pizza gecesi için kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
2-3 olgun domates - eğer yazdan konserve domates yaptıysanız çeyrek kavanoz 2 tepsi pizza için işinizi görecektir.
1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
1-2 diş sarımsak (ezilmiş-sıkılmış)
2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
2 yaprak taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya kekik

Zeytinyağına sarımsakları ekleyip biraz çeviriyoruz. Üzerine rendelenmiş ya da blenderdan geçirilmiş domateslerimizi ekliyoruz. Biraz pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra salçamızı koyuyoruz. Domatesler suyunu çekene kadar sosu pişiriyoruz. En son fesleğenimizi ve az tuz ekliyoruz.

Hamur mayalandıktan sonra dibini azıcık yağladığımız tepsiye hamuru yayıyoruz. Üzerine sosunu sürüyoruz. Eğer bulabilirseniz mozarrella peyniri kullanın derim. Büyük marketlerde bulunuyor, yok bulamazsanız kaşar peyniri de olur. Ben ikisini karıştırıp koyuyorum mesela. Alta biraz kaşar. Üzerine dilediğiniz malzeme (salam, sosis, sucuk, patlıcan, mısır, kırmızı yeşil biber, mantar (önceden mantarları kavurun suyunu çektirin ama), zeytin) artık ne isterseniz koyup önceden ısıtılmış 220 derece fırında 12 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun şimdiden. :)

1 yorum: