Malzemeler:
1ufak boy lahananın 1/4'ü
1 orta boy havuç
1 yeşil elma
Sosu:
2,5 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı hardal
1,5 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
Lahanyı ufak ufak doğrayıp tuzla iyice ovuyoruz. Daha sonra sudan geçirip derin bir kaba alıyoruz. Üzerine havucumuzu rendeliyoruz. Yeşil elmayı da ufak küpler şeklinde doğruyoruz ve lahanaya ilave ediyoruz. Başka bir kapta mayonez, sirke, hardal ve balı karıştırıp sos haline getiriyoruz, karışımın üzerine döküp karıştırıyoruz. Birkaç saat buzdolabında bekletirseniz salata sosunu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder