“Yemeklerin tümüne muazzam estetik ve ahlaki değerler ithaf ederim… Özellikle de ıspanağa.” Salvador Dali
27 Mart 2012 Salı
Tarif no: 8 - Limonlu Tart
Yaz, kış demeden durmadan limonlu birşeyler yiyebilirim. Hem sağlıklı, hem lezzetli. Turunçgillerin en güzeli. Bu tarif bir Fransız yemek kitabından, arkadaşım Çağla'nın çevirisi ile... Tart hamurunu istediğiniz, bildiğiniz bir hamur olarak hazırlayabilirsiniz. Burada verilen tarifi de uygulayabilirsiniz ancak malzemeleri doğru kullanmak şartıyla. Ben doğru kullanmadım, badem unu yerine normal un koydum, o yüzden tartın sadece üzerini yiyebildik. :))))
Hamur için malzemeler:
185 gr. un
55 gr. pudra şekeri
30 gr. badem tozu
125 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
Malzemeler:
1 çorba kaşığı dolusu limon kabuğu rendesi
150 gr. toz şeker
125 ml. limon suyu
5 yumurta
300 ml. labne peyniri
Hazırlanışı:
Tart hamurunu hazırlayıp 14 - 16 cm'lik bir tart kalıbına yayıyoruz. Altını yağlamayı unutmuyoruz. Üzerini yağlı kağıt ve kuru bakliyat ile kaplayarak (ağırlık yapması için) 10 dk. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Daha sonra ağırlık yapsın diye koyduğumuz bakliyatı alıp, fırınımızı 150 dereceye indiriyoruz. Tekrar bi 10 dk. daha pişiriyoruz. Fırından alıyoruz, ılınana kadar dışarıda bekletip sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Bu sırada içini hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Süzgeçten geçiriyoruz ve 5 dakika kadar bekletiyoruz. Karışımı tart hamurunun üzerine döküp 150 dereceye indirdiğimiz fırında 40 - 45 dakika, üzeri hafif sertleşene kadar pişiriyoruz. Fırından aldığımız tartı ılınınca tekrar buzdolabına kaldırıyoruz. 1 gece beklerse daha iyi oluyor. Ertesi gün afiyetle yiyoruz. :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder