6 Nisan 2012 Cuma

Tarif No 12: Damla Sakızlı Muhallebi ya da Magnolia Puding'e alternatif bir bakış

Cookshop'ta Manolya Puding yemiş olanlarınız için alternatif bir tarif bu vereceğim. Manolya Puding'in orjinal tarifi (NY'da bir pastanenin adı bu) vanilyalı puding  ile yapılıyor, biz kendi muhallebimizi kendimiz yapacağız, içine de damla sakızı koyacağız. Sakız koymazsanız işte size Manolya Puding. Dilediğiniz meyve ile veya çikolata sos ile servis edebilirsiniz. Cookshop'larda olduğu gibi.

Malzemeler:

7 kaşık un
9 kaşık şeker
1litre süt
1 çay kaşığı kadar Damla Sakızı (dövülmüş)
1 paket Labne peyniri
1 kutu krema

Hazırlanışı:

Un, şeker, sütü bir arada pişiriyoruz. Kaynamaya yakın ama kaynamadan evvel damla sakızını ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve ara ara karıştırarak ılınmasını bekliyoruz. Muhallebimiz ılınınca içine labneyi ve kremeyı koyuyoruz. Mikserle çırpıyoruz. Uygun bulduğunuz bir fırın kabına karışımı döküyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
Servis ederken üzerine kırılmış bisküvi serpiyoruz.

Ya da dilediğimiz bir meyve ile de servis yapabiliriz. Çilek ve muz en yakışanı. Afiyet şeker olsun.


1 yorum:

  1. ağzım sulandı, lütfen bana da gelip yapın. benim kapasitemi aşıyor güzel bayan.

    YanıtlaSil