3 Nisan 2012 Salı

Tarif No:10 Popover veya Yorkshire Pudding

Türkçe sitelerde pek rastlayamayacağınız bir tarif denedik. Amerikalılar buna Popover, İngilizler Yorkshire Pudding diyorlar. Bir nevi ekmek. Ancak ekmek gibi mayalı ve yapımı zahmetli değil. Biz bunu bir gece arkadaş toplantısında Mutfak Ekibi ile denedik. Herhangi bir yemeğin yanında yenebileceği gibi bize kalırsa özellikle kahvaltılarda tercig edilmeli. Bir Pazar kahvaltısında sofranızın hiti olabilecek bir tarif.
Tarif Martha Stewart'dan.

Malzemeler: 
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (muffin kaplarını yağlamak için)
1 1/2 cup un
1 1/2 cup süt
1 1/2 çay kaşığı tuz
3 iri yumurta


Hazırlanışı:

Fırını önceden 220 dereceye ayarlıyoruz. Biz 6'lı muffin kabı kullandık ama bu ölçülerle 12 tane çıkıyor. Ayrıca IKEA'nın metal muffin kapları bu tarif için çok uygun. Tarif uygulamasından sonra edindiğimiz için henüz deneme şansımız olmadı ancak hem 12'li hem daha derin ve ufak. Aklınızda olsun. Muffin kaplarımızı tereyağ ile bolca yağlıyoruz ve kenara koyuyoruz. 
Bir kapta un, süt ve tuzu karıştırıyoruz. Teker teker yumurtaları ekliyoruz. Karıştırıyoruz, mikser kullanmıyoruz, çırpma teli yeterli. Çok karıştırmamız gerekiyor, biraz topaklı olacak korkmayın.
½ cup ölçüsünü kullanarak kalıpları yavaşça dolduruyoruz. Bu takriben yarısına kadar olacak. Ağzına kadar doldurmuyoruz. 20 dakika 220 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Sonra fırını 180 dereceye indiriyoruz, kabarıp, kahverengileşene kadar bir 20 dakika kadar daha pişiriyoruz. Pişer pişmez kalıplardan hemen çıkartıp, sönmeden servis ediyoruz. Afiyet olsun herkese.  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder