Tarif Martha Stewart'dan.
Malzemeler:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (muffin kaplarını yağlamak için)
1 1/2 cup un
1 1/2 cup süt
1 1/2 çay kaşığı tuz
3 iri yumurta
Hazırlanışı:
Fırını önceden 220 dereceye ayarlıyoruz. Biz 6'lı muffin kabı kullandık ama bu ölçülerle 12 tane çıkıyor. Ayrıca IKEA'nın metal muffin kapları bu tarif için çok uygun. Tarif uygulamasından sonra edindiğimiz için henüz deneme şansımız olmadı ancak hem 12'li hem daha derin ve ufak. Aklınızda olsun. Muffin kaplarımızı tereyağ ile bolca yağlıyoruz ve kenara koyuyoruz.
Bir kapta un, süt
ve tuzu karıştırıyoruz. Teker teker yumurtaları ekliyoruz. Karıştırıyoruz, mikser kullanmıyoruz, çırpma teli yeterli. Çok karıştırmamız gerekiyor, biraz
topaklı olacak korkmayın.
½ cup ölçüsünü
kullanarak kalıpları yavaşça dolduruyoruz. Bu takriben yarısına kadar olacak. Ağzına kadar doldurmuyoruz. 20 dakika 220 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Sonra fırını 180 dereceye indiriyoruz, kabarıp, kahverengileşene kadar bir
20 dakika kadar daha pişiriyoruz. Pişer pişmez kalıplardan hemen çıkartıp, sönmeden servis ediyoruz. Afiyet olsun herkese.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder