26 Kasım 2012 Pazartesi

Tari No: 24 Midyesiz Midye Böreği

Yine Cumartesi buluşmasından bir tarif. Bu börek, açma hamurla yapılıyor.İyi hamur açarım, elim harikadır diyorsanız oklavaya sarılın. :) Çıtır çıtır oluyor, ağızda dağılıyor, hazır yufka börekleri yanında halt ediyor. :) Fotoğraftaki börekler Zeynep'ten. Teşekkürler...

Malzemeler

Hamuru için

1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için

1/2 kilo kıyma
1 havuç (rende)
1 patates (rende)
4 tane kuru soğan
Ayrıca 125 gr tereyağ ve 125 gr margarin karışımı (erimiş)

Yapılışı
Hamur malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz ve buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Bu esnada iç malzemeyi bir tavada kavurarak hazırlıyoruz. Yarım saat sonunda öncelikle ilk 3 parça hamurlar çalışmaya başlıyoruz. Önce 1 tanesini açıyoruz. Mümkün oduğu kadar ince açılacak.  Üzerine erimiş yağ karışımını sürüyoruz. Başka bir kenarda 2.parçayı açıyoruz. Üzerine koyuyoruz. Tekrar yağlıyoruz. 3.parçayı da açıp diğelerinin üstüne koyuyoruz ve yağlıyoruz. Bu açılmış hamuru rulo haline getiriyoruz ve ortadan ikiye isterseniz birer kere daha bölüp kenara kaldırıyoruz. Diğer parça hamurlarımızı da aynı işlemden geçiriyoruz. Daha sonra herbir ruloyu ufak parçalara bölüyoruz yaklaşık 2- 2,5 cm. kadar ve bu parçaları dikine koyup açıyoruz. Yani hamura baktığınızda helezon görmeniz gerekiyor. Bir poğacadan biraz daha büyükçe olacak şekilde açtığımız hamuun içine harcımızı koyup fazla bastırmadan kapatıyoruz ki piştiklerinde midye gibi hafif açılsınlar. Fırına vermeden evvel üzerine yağ sürüyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder