24 Kasım 2012 Cumartesi

Tarif No:23 Kuskuslu Brokoli Salatası

Bugün anaokulu velileri buluşmamız vardı. Genelde dışarıda yapıyoruz bu günleri ama bazen bir iki cengaver çıkıyor böyle evini açan. :) Sofra enfesti. Herbirinin tarifini alıp yazasım vardı ama ben kendimce öne çıkan birkaç lezzeti buraya taşıyacağım. Bir parça da tembellik ederek. Yapması başkasından, yazması benden. :)
 Genelde bir kısır döngü oluyor bu tip sofralarda. Hemen hemen hep aynı  salatalar. Ama şimdi tarifini vereceğim salata hem renkli, hem oldukça sağlıklı, hem de çok lezzetliydi. Bu tarif için Özden Onat'a teşekkür ediyorum. Bir de limonlu pastası vardı ki sormayın. :)


Malzemeler
Brokoli (sanırım orta boy 2-3 sap veya 2 paket yeterli olacaktır.)
1 çay bardağı kuskus
1-2 havuç
1 kutu mısır
1-2 kırmızı tatlı biber
Yeşil soğan
1 avuç nar
Dereotu
Maydanoz
Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağ
Sarımsak (isteğe bağlı)

Hazırlanışı
Brokoliyi ve kuskusu haşlıyoruz. Haşlanmış brokolileri sudan çıkartıp buzlu su dolu bir kaba bırakırsanız renklerini koruyacaklardır, öyle yapıyoruz. Daha sonra bir mutfak makası yardımıyla brokolileri ufak ufak doğruyoruz. Havucu ve kırmızı biberi minik küpler halinde doğruyoruz. Yeşil soğanı ve diğer tüm yeşillikleri de doğruyoruz. Mısırı ve haşlanmış kuskusu da katıp karıştııyoruz. Zeytinyağ, nar ekşisi ve limonla bir sos hazırlyoruz ve ilave ediyoruz. Arzuya göre sosun içine sarımsak da eklenebiliyor. Üzerini narlarla süslüyoruz. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder