26 Kasım 2012 Pazartesi

Tarif No:25 Elmalı Pay

Cumartesi günü ve Pazar günü katıldığım toplantılarda karşıma çıkan ortak bir tatlının tarifini vermek istiyorum. Bu da pişmiş elmalı seçenekleri sevenler için gelsin. :)

Hamuru için 

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket teremyağ (yumuşak) veya tereyağ (yumuşak) benşahsen tereyağını tercih ederim bu tarifte.
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için

İstediğiniz çeşit elma (5-6 tane)
1 çay bardağı toz şeker
Biraz limon suyu
Dilediğiniz kadar tarçın
İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz

Yapılışı

Hamuru hazırlıyoruz. Bir avuç kadar ayırıyoruz ve bu parçayı buzdolabına kaldırıyoruz. Büyük yuvarlak Borcam ölçüsüdür bu ona göre. Hamuru açıyoruz ve yağlanmış kabın tabanını bu hamurla kaplıyoruz.Ayrı bir yerde elmaları rendeliyoruz, diğer malzemeyi de içine karıştırıyoruz. Çiğ halde hamurun üzerine iç harcı yayıyoruz. Üstüne buzdolabından çıkarttğımız hamuru bir rende yardımıyla rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Üstüne dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz. Görüntüsü çok daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder