19 Kasım 2012 Pazartesi

Tarif No:20 Tahinli Cevizli Kurabiye

Küçücük susamlar ezildiğinde elde edilen bu bomba kalorili tahin gıdasını çok severim. İçine girdiği tatlı, tuzlu her çeşit yiyeceği bambaşka bir lezzete dönüştürüverir. Özellikle kış kahvaltılarında tahin pekmezi, balık yenen akşam yemeklerinde de tahinli helvayı eksik etmem. Biraz da çay partilerine çalışalım ve tahini kullanalım istedim. İşte size mis gibi bir tahinli kurabiye tarifi. Eminim bayılacaksınız.

Tarife geçmeden önce aşağıda yazan tam ölçünün çok fazla olduğunu söylemek isterim. Şayet az bir misafire yapacaksanız tavsiyem yarım ölçü yapmanız. Ya da hamurunu tam ölçü yapıp yarısını kullanabilir kalanını derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.



Malzemeler
Hamur için
1 paket margarin (Sana Hamurişi veya Teremyağ kullanın)
1/2 su bardağı sıvıyağ (Ne isterseniz, mısır özü, zeytinyağ, findık yağı)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 fiske tuz

İçi için
1 küçük kavanoz tahin
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
Bolca ceviz


Üzeri için
Bir yumurta sarısı

Yapılışı
Hamurumuzu yoğuruyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada 1 kavanoz tahinin içine toz şekerimizi karıştırıyoruz. Hamur dinlendikten sonra 4 parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı merdane ile yuvarlak açıyoruz. İnce açmaya özen gösteriyoruz. Açtığımız hamurun üzerine tahinli karışımı ve cevizi serpiyoruz ve kenarından baslayarak sarıyoruz. Fırın tepsisine bu uzun hamuru koyuyoruz ve verev şekilde bıçakla kesiyoruz. Tüm parçalara aynı işlemi uyguluyoruz. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece turbo fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Çayı demliyoruz, afiyetle yiyoruz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder