Malzemeler
1,5 su bardağı kuru börülce (akşamdan ıslatılıp haşlanmış)
1 kırmızı soğan
2 tatlı kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
Zeytinyağ
Elma Sirkesi
Limon
Yapılışı
Börülceleri akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi gün haşlıyoruz. Dikkat edin fazla haşlandığında patlıyorlar. Soğanı küp küp ufak doğruyoruz. Tatlı kırmızı biberi de aynı şekilde ufak ufak doğruyoruz. Maydanozu kıyıyoruz. Hepsini börülceye karıştırıyoruz. Üzerine elma sirkesi, limon ve zeytinyağını ilave ediyoruz. Birgün önceden yaparsanız sosunu çekecek daha lezzetli olacaktır. İşte bu kadar. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder