11 Aralık 2012 Salı

Tarif No 31: Terbiyeli Kereviz

Kereviz de aynı karnabahar gibi talep görme anlamında talihsiz bir sebzedir. Ben her çeşidini severim. Salatasını, zeytinyağlısını. Geçenlerde ilk defa sıcak, kıymalı ve terbiyelisini yedim anne elinden. Yani lezzetini anlatmam mümkün değil. O kadar güzeldi. Mutlaka denemelisiniz, tam da mevsiminde. Kerevizin çok   faydalı bir kök sebze olduğunu da belirtip tarife geçeyim.




Malzemeler
2-3 kereviz
2 havuç
Bir sap kereviz yaprağı
100 gr. kadar kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
1 limon
Zeytinyağ veya dilediğiniz bir sıvı yağ.
Dereotu

Yapılışı
Soğanı küp küp doğruyorsunuz ve kıymayı soğanla yağda kavuruyorsunuz. Küp küp iri doğradığınız kerevizleri, yuvarlak havuçları ve kereviz saplarını tencereye ekliyorsunuz. Tuzunu ve suyunu koyup pişiryorsunuz. Kerevizler pişince üzerine dereotunu ekleyip kapağını kapatıyorsunuz. Bir tarafta 1 yumurta ve limon suyu ile terbiye hazırlıyorsunuz ve hala sıcak olan yemeğinizin içine bu terbiyeyi karıştırıyorsunuz. Bu kadar basit. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder