11 Aralık 2012 Salı

Tarif No:30 Çin Böreği

Hem sebze hem kıyma içeriyor, pişince çıtır çıtır oluyor, yanına yerken soya sosu çok yakışıyor. Bir çin böreği tarifi. Hazırlayıp buzlukta saklayabilir, misafiriniz gelmeden çıkartıp hemencecik pişirebilirsiniz. Tarif annemden.  





Malzemeler
4 yufka
2 yumurta
1 bardak süt
1/2 paket margarin veya sıvı yağ

Üzeri için
1 yumurta
1 su bardağı süt
Galeta unu

İçi için
250 gr kıyma
2 kuru soğan
1 havuç (rende)
1 sap pırasa veya taze soğan
2-3 yaprak lahana
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Maydanoz
Dereotu
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Soğanı küp küp doğruyoruz, kıymayı ekliyoruz, biraz kavuruyoruz, kıyma öldükten sonra rende havucu ve sırayla diğer malzemeleri koyup çeviriyoruz.En son salça, tuz,karabiber,kuş üzümü, maydanoz ve dereotunu ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İçimiz soğurken 1 yufkayı yayıyoruz, yağ, süt, yumurtayı çırpıyoruz ilk kata sürüyoruz, 2. yufkayı üzerine yayıyoruz ve az bir miktar sütlü harctan bu kata da sürüyoruz. Ne kadar büyük arzu ediyorsanız ona göre 12 veya daha çok parçaya bölerek sigara böreği gibi sarıyoruz. Aynı işlemi diğer 2 yufkaya da yapıyoruz. Fırına koymadan önce 1 yumurta ile 1 bardak sütü çırpıyoruz, karışıma börekleri batırıyoruz, daha sonra galeta ununa buluyoruz.180 derecede pişiriyoruz. Galeta ununa bulanmış böreklerinizin fazlasını derin dondurucu da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder