13 Aralık 2012 Perşembe

Tarif No: 36 Sebzeli Noodle ve Somon Şiş

Biraz da Uzakdoğu'ya uzanalım. Çin mutfağını ama Türk damak tadına uygun olarak çok seviyorum. Özellikle noodle ve tatlı ekşili yemeklerini. Bu akşam çabucacık evdekileri doyurmak için yaptığım tarifi paylaşacağım. Geçenlerde Big Chefs'te yedim somon şiş. Güzeldi ama benimki de çok güzel oldu. Noodle yanına yakışacağını düşündüm. Biraz vitamin, biraz Omega 3. :)


Sebzeli Noodle için;
Malzemeler (4 kişilik)
1 kabak
1 kırmızı biber
1 havuç
4-5 ufak çiçek brokoli
2-3 sap taze soğan
1 paket Egg Noodle
Zeytinyağ
Soya sosu



Somon Şiş için;
Malzemeler
1-2 parça somon (küp küp doğranmış)
1/2 limon kabuğu
Zeytinyağ

Yapılışı
Küp küp kesilmiş somonları 1-2 yemek kaşığ zeytinyağ, yarım limon kabuğu ve tuz ile marine olması için bir kaba koyup bir kenara bırakıyoruz.
Kabak, havuç ve kırmızı biberi şerit şerit doğruyoruz. Brokolileri ufak çiçekler haline getiriyoruz. Taze soğanı iri iri doğruyoruz (4-5 cm). Büyükçe bir tavayı ya da wokunuz varsa woku kızması için ocağın üstüne alıyoruz. Bu sırada bir tencere kaynar suya noodleları atıp ateşi kapatıyoruz, tencerenin kapağını da kapatıp 10 dk. kendi kendilerine sıcak suda yumuşamaları için bırakıyoruz. Bu sırada tavamız kızmış oluyor.Zeytinyağını ekleyip sebzeleri en zor pişenden başlayarak sıra ile tavada ve yüksek ateşte çeviriyoruz. Noodle olana kadar sebzeler de hafif yumuşamış oluyor. Çok pişirmiyoruz zira biraz diri olunca çok daha lezzetli oluyor. En son istediğiniz miktarda soya sosunu ekliyoruz 2-3 çorba kaşığı yeterli olacaktır. Sebzelere ayrıca tuz koymuyoruz soya sosumuz zaten oldukça tuzlu, hatta light soya sosu da kullanabilirsiniz. Pişen noodleları süzüyoruz ve tavadaki sebzelere karıştırıyoruz. Altını kısıp bi 5 dakika kadar kapağı kapalı pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada marine olmuş somon küplerini şişlere geçirip kızgın tavada pişirmeye başlayabilirsiniz. Noodle hazır olana kadar balıklarınız pişecektir. Sonra da afiyetle yiyoruz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder