18 Ocak 2013 Cuma

Tarif No:41 Reyhanlı Kremalı Mantarlı Spagetti

Makarna, makarna. Hergün sofraya konsa yenebilecek, binbir çeşit sosla soğuk sıcak servis edilebilecek bir nimet adeta. Bu kadar kalorili olmasa ne olurdu sanki? Bazen kendimizi şımartmakta zarar yok ama. Bugün de öyle günlerden birgün işte. Diyete ara verelim diyenlere...
Bu sosun lezzetini veren şey kesinlikle mantar ve krema ikilisi. O yüzden içine bir dolu malzeme koyup bu ikiliye haksızlık etmek istemiyorum. Sadece kokusunu sevdigimden bir parça kuru reyhan veya tarhun ile makarnaya boyut atlattım. Seveceksiniz...

Malzemeler:
1 paket spagetti veya fettucine
1 paket mantar
1/2 tatlı kaşığı kuru reyhan veya tarhun
1 paketten biraz fazla krema
Zeytinyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Spagettiyi al dente (dişe gelecek kıvamda) haşlamaya koyuyoruz. Haşlama suyuna yağ koymuyoruz ama tuzunu bolca atıyoruz. Bu esnada yıkayıp doğradığımız mantarları 2 kaşık zeytinyağında derince bir tavada kavuruyoruz. Mantarlar suyunu salıp hafif çekince üzerine kuru reyhanımızı, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. En son kremasını koyuyoruz altını kısıyoruz. Bu esnada spagettimiz pişmiş olmalı. Süzüyoruz ve kesinlikle sudan geçirmiyoruz. Süzülen makarnayı doğrudan kremlı karışımın içine, tavamıza alıyoruz. Burada bir parça daha karıştırdıktan sonra servis ediyoruz. Bir parça makarnanın suyundan bir kenara ayırırsanız iyi olur. Bazen krema kendini çok çekiyor o zaman makarna kuru olabiliyor. Bu durumda haşlama suyundan bir parça soslu makarnaya ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder