11 Şubat 2013 Pazartesi

Tarif No:43 Pişmaniyeli Labneli Pasta


Bu pastanın orjinal adını bilmiyorum, kendim koydum ama tarif sevgili Aslı Uludağ'dan. Yaz kış misafirlerinize verebileceğiniz, sunumu da lezzeti de mükemmel bir pasta. Dondurmayı seven çocuklara da pekala dondurma niyetine yapılabilir. Hem besleyici, hem dondurma tadında, hem de yapımı çok çok kolay. Tarifi bize yapıp tattırdığı ve paylaştığı için Aslı'ya tekrar teşekkür ederiz. :) Bugün bu pastadan kızımın ilk anaokulundaki çok sevdiğim veliler tattılar, epey sükse yaptı. Denemelisiniz.


Malzemeler:
1,5 paket Labne
1 kutu krema
3 yumurta (beyaz ve sarıları ayrılmış)
1 paket vanilya
3/4 su bardağı şeker
1,5 paket Eti Burçak
1/2 çorba kaşığı kadar erimiş tereyağ
Pişmaniye


Yapılışı:

Öncelikle kelepçeli kek kalıbınıza yağlı kağıt yayıp fazlalığını kesiyoruz. 1,5 paket Eti Burçak bisküviyi tereyağı ile robottan geçirip un haline getiriyoruz ve kalıbın dibine döşüyoruz. Kalıbı 5 dakika kadar fırına veriyoruz. Çıkarıyoruz ve kenara alıyoruz. Bu tarifi uygularken 3 ayrı karıştırma kabına ihtiyacınız olacak. 1.kapta 3 yumurtanın sarılarını,  şeker ile çırpıyoruz labneyi ekliyoruz. 2. kapta kremayı 1 paket vanilya ile çırpıyoruz, 3. kapta ise yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra ilk önce kremalı karışımı labneli karışıma bir spatula yardımı ile yavaş yavaş yediriyoruz. Daha sonra yumurta beyazlarını ekliyoruz. Alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırıyoruz ki kabarıklığı geçmesin. Karışım hazır olunca kalıba döküp derin dondurucuya koyuyoruz. Servis etmeden önce pastamızın üzerini pişmaniye ile kaplıyoruz. işte bu kadar basit. Pastanızın kalanını dışarıda bırakmayın, eriyor çünkü. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder