23 Nisan 2014 Çarşamba

Tarif No:54 Tabule

Maydanoza büyük anlamlar yüklememişimdir şimdiye kadar. Pek de sevmem dolayısıyla. Geçenlerde Özlem'e öğlen yemeğine gittiğimde karşıma çıktı bu salata. Lübnan orijinli harika bir lezzet ve başrolde maydanoz. Özellikle vücuttaki ödemi atmanıza yarayan maydanozun sayısız faydası var. Benim gibi sade maydanozu yiyemiyorsanız bu tarifi yaparak pekala da maydanozu sevdiğiniz otlar arasına sokabilirsiniz. Bu vesile ile Özlem'e de tekrar teşekkür ederim. :))

Malzemeler

1 demet maydanoz
1/4 demet nane
2-3 sap taze soğan
1 avuç ceviz
1 avuç nar
1 kahve fincanı kadar ince bulgur (normalde daha fazla koyuluyor sanırım ama bence bu kadarı fazlası ile yeterli oluyor neticede yaptığımız salatada başrol maydanozun)
Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağ
1 diş sarımsak (arzu edilirse)

Yapılışı

Maydanoz, naneyi ve taze soğanı güzelce yıkıyoruz. İncecik incecik kıyıyoruz. Üzerine ceviz, nar ilave ediyoruz. Bulgurumuzu azıcık sıcak suda kısır yapar gibi bekletiyoruz ve salatamıza koyuyoruz. Sosunu hazırlıyoruz. Zeytinyağ, limon ve nar ekşisi ile. Tuzunu da ilave edip salatamıza döküyoruz. Bu noktada arzu ederseniz sarımsağı da sıkarak ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar kolay. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder